Besiktas planerar inför nästa säsong – Samuel Eto’o ryktas in

Säsongen är ännu inte över men redan nu uppges Besiktas planera nyförvärv för att stärka truppen inför nästa säsong då laget ska spela i Champions League. Om det sedan blir direktspel i gruppspelet eller om klubben får kvala till turneringen återstår det att se när säsongen summeras.

Besiktas har redan gjort klart med Gaziantepspors anfallare Cenk Tosun till nästa säsong som har gjort 11 mål på 29 ligamatcher under den pågående säsongen.

Nästa spelare på väg in kan bli den 33-årige kamerunske anfallaren Samuel Eto’o som även under tidigare år har ryktats vara på väg till Turkiet. Besiktas’ president Fikret Orman vill i samband med klubbens flytt till den nya arenan, Vodafone Arena, göra klart med högklassiska nyförvärv och Eto’o nämns som en av spelarna. Den turkiska sportkanalen Lig TV skrev under onsdagen om att Eto’s agent kommer att resa till Istanbul nästa vecka för att träffa Besiktas’ ledning.

Förutom en utländsk anfallare så hoppas Besiktas även göra klart med en utländsk mittback där det ryktas om Joleon Lescott, en utländsk högerback samt en utländsk offensiv mittfältare.