Eskisehirspor har svårt att göra mål – endast ett mål på de sju senaste matcherna

Trots bra målchanser i den senaste omgången mot Genclerbirligi så lyckades Eskisehirspor inte göra mål utan förlorade matchen med 0-1 vilket var lagets första förlust på hemmaplan i ligaspelet på åtta matcher (fem segrar och tre oavgjorda).

Och att inte göra mål på sina målchanser har varit Eskisehirspors stora akilleshäl under den senaste tiden. På de sju senaste tävlingsmatcherna (sex i ligan och en i cupen) så har laget endast gjort 1 mål vilket gjordes av den kamerunske anfallaren Henri Bienvenu i segermatchen mot Elazigspor i den 25e omgången. I ligaspelet under den här perioden så har Eskisehirspor följande statistik: 6 matcher, 1 seger, 3 oavgjorda och 2 förluster med målskillnaden 1-2.

Trots den negativa trenden så är Eskisehirspor fortsatt med i kampen om en plats till Europa League nästa säsong. Efter 27 spelade omgångar så ligger laget på 8e plats i tabellen med tre poäng upp till fjärdeplats som innehas av Sivasspor.