Efter segern mot Antalyaspor – Fenerbahce kan säkra guldet i nästa omgång

Titeljagande Fenerbahce utan flera ordinarie spelare och med tre spelare från A2-laget i matchtruppen tog under söndagskvällen emot Medical Park Antalyaspor som kämpar för att undvika nedflyttning på Sükrü Saracoglu stadion i Istanbul. Och det var hemmalaget som gick segrande ur matchen med 4-1.

Vänsterbacken Caner Erkin inledde målskyttet i den 21a minuten och Antalyaspor lyckades kvittera drygt 10 minuter senare genom den nigerianske anfallaren Isaac Promise men Fenerbahce skulle på nytt ta ledningen innan halvtidsvilan när Michal Kadlec nätade i den 38e minuten. På slutet av matchen gjorde Fenerbahce ytterligare två mål genom Kadlec i den 89e minuten och Moussa Sow som gjorde sitt 12e ligamål för säsongen på tilläggstid.

Fenerbahce som vann sin 7e match på de 9 senaste ligamatcherna utökade sin ledning i tabellen med tanke på att både Besiktas och Galatasaray tappade poäng tidigare under omgången. 12 poäng skiljer ner till tvåan Besiktas och om Fenerbahce vinner derbyt mot just Besiktas på bortaplan i nästa omgång så säkrar laget sitt 19e ligamästerskap genom tiderna med fyra omgångar kvar att spela.

Antalyaspor har desto jobbigare och ligger för tillfället under nedflyttningsstrecket med två poäng upp till säker mark. Laget har spelat 11 raka ligamatcher (7 oavgjorda samt 4 förluster) och senast laget vann en ligamatch var den 26e januari då Kayseri Erciyesspor besegrades med 3-0 på hemmaplan.

Se höjdpunkterna och målen från matchen här.