Fenerbahces anfallare har hittat målformen igen

Dirk Kuyt, Pierre Webo, Emmanuel Emenike och Moussa Sow.

Fenerbahces anfallskvartett Moussa Sow, Emmanuel Emenike, Dirk Kuyt samt Pierre Webo var i fantastisk målform under den första halvan av säsongen. Kvartetten gjorde 31 av Fenerbahces 43 mål efter 17 omgångar och var en stark bidragande orsak till att Fenerbahce blev ”vintermästare” med åtta poängs försprång och överlägsen målskillnad.

Det var därför oroväckande för lagets del när Emenike, Webo och Sow åkte på skador i de tre första matcherna när serien vände i januari vilket höll dom borta från spel i ett par veckor. Fenerbahce förlorade två av matcherna och lagen underifrån fick kontakt men sedan ett par veckor tillbaka så har spelarna kommit tillbaka från sina skador och det har också märkts i resultaten. Kvartetten har stått för Fenerbahces samtliga mål (9) i de fyra senaste matcherna inklusive den avbrutna matchen mot Trabzonspor.

  • Emmanuel Emenike, 12 mål på 23 matcher
  • Moussa Sow, 11 mål på 23 matcher
  • Dirk Kuyt, 10 mål på 27 matcher
  • Pierre Webo, 8 mål på 20 matcher

Tillsammans: 41 mål av Fenerbahces 59 mål på 27 matcher.