Fenerbahces väg till guldet

Med fem omgångar kvar och femton poäng att spela om så ligger Fenerbahce i topp i den turkiska ligan med 66 poäng. Laget har 12 poäng ner till tvåan Besiktas och 13 poäng ner till trean Galatasaray.

Efter segern mot Medical Park Antalyaspor på söndagskvällen så kan Fenerbahce – rekordtidigt – med fyra omgångar kvar säkra klubbens 19e ligatiteln genom historien vid seger i derbyt mot Besiktas nästa söndag. Men även om det inte skulle bli seger då så ska det mycket till om laget ska förlora guldet.

  • Fenerbahce blir mästare om laget vinner mot Besiktas i nästa omgång.
  • Vid oavgjord resultat mot Besiktas i nästa omgång så räcker det med minst oavgjort i nästkommande match för att Fenerbahce i teorin ska säkra ligaguldet.
  • Om Fenerbahce skulle förlora mot Besiktas i nästa omgång så behöver laget minst fyra poäng i de fyra återstående matcherna för att i teorin säkra guldet.

Om Fenerbahce och Besiktas hamnar på samma poäng i sluttabellen så räknas inbördes möten. Det första mötet mellan Fenerbahce och Besiktas under säsongen slutade 3-3 på Sükrü Saracoglu stadion.

tabell 29