Hemmastarka Sivasspor – har slagit alla de tre stora klubbarna på hemmaplan

Sivasspor ledda av tränaren Roberto Carlos har stått för en målglad och offensiv fotboll under säsongen 2013/14. Laget har gjort näst flest mål (56) i hela ligan och ligger med tre omgångar kvar på en femteplats i tabellen på samma poäng som fyran Trabzonspor som innebär spel i Europa League till nästa säsong.

Samtidigt som Sivas har gjort flest mål i ligan efter Fenerbahce så släpper laget också in många mål (52) och endast två lag (Gaziantepspor samt Elazigspor) har släppt in mer mål men till skillnad mot Antep och Elazig så slåss Sivas i toppen av tabellen mot att undvika nedflyttning i slutet av säsongen. Förutom att Sivas har gjort näst flest mål så är klubben också efter Fenerbahce ligans hemmastarkaste lag så här långt under säsongen – på 16 matcher har det blivit 12 segrar och 4 förluster med målskillnaden 32-20.

Sivasspor har 6 poäng upp till trean Besiktas och om Sivas skulle vinna alla sina tre återstående matcher samtidigt som Besiktas max tar 3 poäng i de återstående matcherna samt att Trabzonspor tappar poäng så kan laget faktiskt knipa en Champions League-plats till nästa säsong.

Sivasspors seger mot Besiktas i söndags med 3-0 innebar att laget har besegrat alla de tre stora klubbarna i Turkiet på hemmaplan den här säsongen. Sedan tidigare besegrades Fenerbahce med 2-0 och för ett par veckor sedan besegrades Galatasaray med 2-1.