Istanbul B.B. kan byta namn till Istanbulspor

Istanbul B.B. gick nyligen upp i Süper Lig igen efter endast en säsong i turkiska andra divisionen, PTT 1. Lig, men det är inte alls säkert att klubben kommer att spela under det nuvarande namnet i högsta ligan.

Istanbuls borgmästare Kadir Topbas gjorde innan avancemanget till Süper Lig blev klart ett uttalande om att alla klubbar i olika idrotter under stadsnamnet, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, i fortsättningen ska endast vara på amatörnivå något som hade påverkat fotbollslaget och som bekräftades av tränaren Cihat Arslan i en intervju med TRT nyligen.

Vad det nya klubbnamnet kommer att bli är oklart i dagsläget men ett av förslagen är Istanbulspor som tidigare har spelat många år i högsta ligan men som efter ekonomiskt kollaps hör hemma i fjärde divisionen idag, Spor Toto 3. Lig, där klubben för övrigt är ett topplag under den pågående säsongen.

Ett annat alternativ är Basaksehir Spor som är namnet på stadsdelen där klubbens nya arena med en kapacitet på 16 000 åskådare ligger och som kommer att vara spelklar till nästa säsong.