Kampen om Europa League-platserna

Med fyra omgångar kvar av turkiska ligan säsongen 2013/14 så är det fortfarande en hård kamp om platserna till Europa League nästa säsong. I vanliga fall så hade tredje- och fjärdeplatsen i ligan lett till en plats i turneringen men eftersom Fenerbahce är avstängda från spel i Europa nästa säsong så kommer andra- och tredjeplatsen att gå till Champions League medan fjärde- och femteplatsen går till Europa League. Lägg därtill också att vinnaren av turkiska cupen där Eskisehirspor och Galatasaray möts i final går till Europa League.

I dagsläget ligger Trabzonspor och Sivasspor på Europa League-platser men bakom finns flera lag som kommer att ge allt i de avslutande matcherna för att spela i Europa nästa säsong.

  • Kasimpasa som ligger på 6e plats har 2 poäng upp till Trabzonspor och Sivasspor. Karabükspor har 3 poäng upp medan Genclerbirligi, Akhisar Belediyespor och Bursaspor har 5 poäng upp vardera. Eskisehirspor på 11e plats har 6 poäng upp men har ett annat läge, oavsett hur det går i turkiska cupens final, då Galatasaray med stor sannolikhet kommer att ta en plats i Champions League nästa säsong om laget inte skulle falla ihop helt på slutet vilket innebär att Es, Es säkrar en plats i Europa League den vägen.

Nästa omgång
Genclerbirligi – Bursaspor
Trabzonspor – Gaziantepspor
Kayserispor – Kardemir Karabükspor
Torku Konyaspor – Akhisar Belediyespor
Sivasspor – Besiktas
Kasimpasa – Medical Park Antalyaspor

tabell-30