Kasimpasa vann stort mot Galatasaray

Kasimpasa tog en mycket meriterande seger på lördagskvällen när laget utklassade Galatasaray på bortaplan med hela 4-0. Gästerna fick en kanonstart i matchen när den argentinske mittfältaren Ezequiel Oscar Scarione satte 1-0 på straffspark i den 7e minuten efter att Hakan Balta fällt Scarione inne i straffområdet och blivit frilägesutvisad.

Galatasaray försökte trots en spelare mindre ta sig tillbaka in i matchen men det var Kasimpasa som skapade de allra hetaste målchanserna och resultatet hade kunnat vara ännu större i den första halvleken. I inledningen av den andra halvleken så satte Tabare Viudez assisterad av Scarione 2-0 och en stund senare satte så gjorde Scarione ytterligare ett mål, hans 13e ligamål för säsongen innan mittbacken Yalcin Ayhan för dagen lagkapten i Kasimpasa nickade in slutresultatet i den 77e minuten på hörna slagen av Tabare Viudez.

Galatasaray som endast har gjort 2 mål på de 6 senaste ligamatcherna och som åkte på sin andra raka ligaförlust ligger fortsatt på en tredje plats i tabellen en poäng bakom Besiktas medan Kasimpasa som har bara en förlust på de 9 senaste ligamatcherna (3 segrar, 5 oavgjorda och 1 förlust) tog en viktig seger i kampen om platserna till Europa League nästa säsong. Laget ligger just nu på 5e plats i tabellen som innebär spel i Europa nästa säsong.

Hur stor påverkan Galatasarays förlust mot Kasimpasa har på i kampen om andraplatsen med Besiktas om en plats i Champions Leagues gruppspel återstår att se efter söndagens derby mellan Besiktas och Fenerbahce.

Se höjdpunkterna och målen från matchen här.