Kayserispor har kontakt igen – efter tre raka segrar

För ett par omgångar sedan såg framtiden väldigt mörk ut för Kayserispor som ligger på sista plats i turkiska ligan efter 27 spelade omgångar. Efter den 24e omgången så hade laget nio poäng upp till rätt sida om nedflyttningsstrecket och skulle möta Galatasaray på bortaplan i den 25e omgången. Laget lyckades vinna med 1-0 efter mål av Pablo Mouche i den 95e minuten och därefter har laget vunnit ytterligare tre segrar samtidigt som lagen ovanför har tappat poäng.

Det har lett till att Kayserispor på tre omgångar har krympt avståndet upp till rätt sida om nedflyttningsstrecket från 9 poäng till 3 poäng. I den senaste omgången så besegrades Medical Park Antalyaspor med 3-1 på hemmaplan inför kvinnor och barn upp till 12 år.

Efter att Antalyaspor tagit ledningen i matchen i den 36e minuten genom lagkaptenen Ugur Inceman så lyckades Kayserispor vända- och vinna med tre mål inom tio minuter i början av den andra halvleken. Diego Biseswar gjorde 1-1 i den 51a minuten och därefter tog den stora matchhjälten Mert Nobre, som inför matchen hade gjort 106 mål på 283 matcher i turkiska ligan över. Nobre såg med sina två mål som kom inom mindre än två minuter till att Kayseri gick från 1-1 till 3-1 och fick med sig alla tre poängen.

Om Kayserispor har visat uppåtgående form den senaste tiden så har Antalyaspor gjort det motsatta. Antalyaspor har inte vunnit på 10 ligamatcher. Den senaste segern kom den 26e januari på bortaplan mot Kayseri Erciyesspor. Sedan dess har laget spelat 7 oavgjorda och förlorat tre matcher.

Tabellbotten efter 24 omgångar
(De tre sista lagen åker ut.)

tabell 24

Tabellbotten efter 27 omgångar

tabell 27 aSe höjdpunkterna från matchen mellan Kayserispor och Medical Park Antalyaspor här.