VIDEO: Fernandao matchhjälte när Bursaspor vann målkalas mot Sivasspor

Den 27-årige brasilianske anfallaren Fernandao som Bursaspor hämtade på lån från Bahia i den brasilianska ligan i januari blev stor matchhjälte under söndagseftermiddagen med sina tre mål när laget bröt en negativ svit på tre raka ligaförluster och vann målkalaset mot Sivasspor på hemmaplan med 4-3.

Den första halvleken bjöd på hela sex mål. John Utaka gav Sivasspor ledningen redan i den 3e minuten med sitt 5e ligamål för säsongen men Fernandao och Stanivslav Sestak såg på kort tid till att Bursa hade vänt till 2-1 i den 9e- och 11e minuten. Därefter dröjde det till den 34e minuten innan Burhan Eser gjorde 2-2 och bara två minuter senare gjorde Burhan 3-2 till gästerna med sitt 12e ligamål för säsongen. Hemmalaget skulle dock få det sista ordet i den första halvleken när Fernandao kvitterade i den 39e minuten.

Bursaspors segermål kom i den 69e minuten när Fernandao assisterad av Ferhat Kiraz rullade in 4-3 bakom Korcan Celikay, hans 7e ligamål för säsongen i 10e ligamatchen.

Mot slutet av matchen hade Sivasspor chansen att kvitterade men Bursaspors målvakt Sebastian Frey och försvaret stod i vägen. Bursaspor som vann igen efter tre raka förluster ligger på 11e plats i tabellen med 37 poäng, tre poäng upp till Kasimpasa på femteplats som innebär spel i Europa League nästa säsong och Sivasspor som endast har en seger på de åtta senaste ligamatcherna ligger på 6e plats på samma poäng som Kasimpasa.