Bafetimbi Gomis kan hamna i Galatasaray

Den 29-årige franske anfallaren Bafetimbi Gomis med senegalesiske rötter kan vara på väg till Galatasaray. Hans kontrakt med Lyon där han har spelat sedan sommaren 2009 går ut den sista juni och Bülent Tulun, Ünal Aysals medarbetare, som har skött Galatasarays värvningar utanför Turkiets gränser sedan en tid tillbaka har redan varit i Frankrike för att träffa Gomis’ agent. Ett möte som ska ha varit positivt.

Bafetimbi Gomis som har gjort 3 mål på 12 landskamper för Frankrike är ett återkommande namn i turkisk fotboll när det är Silly Season-tider. Han har tidigare kopplats ihop med Galatasaray men även andra turkiska klubbar som Besiktas, Fenerbahce samt Trabzonspor men det har aldrig blivit någon övergång. Något som kan bli verklighet i sommar.

Gomis gjorde 22 mål på 49 tävlingsmatcher för Lyon under den gångna säsongen varav 14 mål på 33 ligamatcher och har totalt gjort 94 mål på 243 tävlingsmatcher under sina fem säsonger i klubben varav 64 mål på 178 ligamatcher. Innan tiden i Lyon gjorde han 47 mål på 154 matcher för St Etienne varav 38 mål på 131 matcher i ligan.

Totalt i Ligue 1 har det blivit 102 mål på 309 matcher för hans del, ett mål per tredje match ungefär.