Besiktas’ tänkbara motståndare i tredje kvalomgången till Champions League

Besiktas kan börja koncentrera sig på kvalet till Champions League där klubben är med i tredje kvalomgången för icke mästare. Under lördagen blev seedningen klar för de tio lagen som har tagit sig dit och Besiktas är en av de fem seedade lagen.

Lottningen sker den 18e juli och Besiktas kan ställas mot Dnipro, Panathinaikos, Feyenoord, Grasshoppers eller AEL Limassol. Första mötet spelas den 29e eller 30e juli och returmötet spelas den 5e augusti eller 6e augusti.

Seedade lagen
Zenit St Petersburg
Lille
FC Köpenhamn
Standard Liege
Besiktas

Oseedade lagen
Dnipro
Panathinaikos
Feyenoord
Grasshoppers
AEL Limassol

Om Besiktas tar sig vidare från tredje kvalomgången så väntar Athletic Bilbao, Arsenal, Bayer Leverkusen, Napoli eller Porto i sista kvalomgången. Vinst där och laget är klara för Champions Leagues gruppspel. Förlust och det blir spel i Europa Leagues gruppspel.

Om Besiktas skulle förlora i tredje kvalomgången så väntar den sista kvalomgången till Europa Leagues gruppspel.

Senast Besiktas deltog i Champions Leagues gruppspel var säsongen 2009/2010.