Bursaspor på tränarjakt – i möte med Senol Günes *UPPDATERAD #2*

Bursaspor som bytte tränare två gånger under den gångna säsongen är på tränarjakt inför nästa säsong. I början av augusti förra året innan ligaspelet ens hade dragit igång så fick Hikmet Karaman lämna jobbet efter att ha misslyckats med att kvalificera laget till gruppspelet i Europa League vilket var en av klubbens stora mål inför säsongen. Hikmet Karaman hade då varit i klubben drygt ett halvår efter att ha tagit över Ertugrul Saglam som avgick självmant i början av året.

Den tyske tränaren Christoph Daum som tidigare hade fört Besiktas och Fenerbahce till ligaguld i Turkiet skrev på ett tvåårskontrakt med klubben men inte heller han blev långvarig i klubben utan fick packa väskorna i mars.  Redan då ryktades det om att Senol Günes var på väg till klubben men huvudpersonen själv ville enligt skriverierna i turkisk media inte ta över mitt under en säsong utan det blev istället den assisterande tränaren Irfan Buz som fick leda laget till säsongens slut.

Men nu när säsongen är över och klubben nyligen valt en ny president så har spekulationerna om Senol Günes som inte tränat något lag sedan han lämnade Trabzonspor i januari förra året dragit igång och enligt uppgifterna så kommer Bursaspors ledning att träffa Senol i dagarna för att diskutera det vakanta tränarjobbet i klubben.

UPPDATERING:
Bursaspor meddelade under torsdagsförmiddagen om att klubben har kommit överens med Senol Günes och att kontraktet kommer att skrivas på under fredagen. Senol anlände under torsdagen till Bursaspors träningsanläggning med helikopter. Klubben kommer senare under dagen att hålla i en presskonferens.

UPPDATERING #2:
Det var felaktig information tidigare. De första rapporterna i turkiska medierna sa att Senol Günes skulle skriva på kontraktet med Bursaspor under fredagen men redan under torsdagen skrev han på ett ettårskontrakt med klubben.