Diego om Fenerbahce: ”Det är tredje gången som klubben försöker värva mig”

Den 29-årige brasilianske mittfältaren Diego är endast en underskrift från att bli en Fenerbahce-spelare. Enligt den brasilianska tidningen Globo så förväntas Diego resa till Istanbul i början av nästa vecka för att gå igenom den obligatoriska läkarundersökningen och sedan skriva på kontraktet.

Globo skriver att parterna är i stort sett överens om det personliga avtalet och Diego själv ska ha sagt till tidningen att det återstår smådetaljer innan kontraktet kan skrivas på. Att han i dagsläget väntar på att kontraktet med Atletico Madrid ska ta slut så att han kan resa till Istanbul för läkarkontroll.

Diego ska även ha sagt följande under intervjun med Globo: ”Santos som är min moderklubb erbjöd mig också ett kontrakt men jag svarade tillbaka att jag vill fortsätta min karriär i Europa. Besiktas, en klubb från vardera Tyskland och Spanien samt en klubb från Förenade Arabemiraten erbjöd också kontrakt men Fenerbahce var den klubb som visade mest seriöst intresse. Det är tredje gången som klubben försöker värva mig.

Dessutom skrev den spanska tidningen AS häromdagen med hänvisning till Diegos agent Djair Ribas som också är hans pappa om att en överenskommelse om att treårskontrakt med Fenerbahce har nåtts mellan parterna och att det endast återstår kontraktsskrivning innan övergången kan bli officiell.

Diego inledde den gångna säsongen i Wolfsburg men flyttade till Atletico Madrid i januari där han blev spansk ligamästare.