Elazigspor gör Kayserispor samt Antalyaspor sällskap ner till PTT 1. Lig

Marvin Zeegelaar.

Efter att både Kayseri Erciyesspor samt Gaziantepspor tappat 1-0 ledningar i slutminuterna i sina matcher på söndagskvällen mot Bursaspor respektive Eskisehirspor så hade Elazigspor behövt minst en poäng i hemmamötet mot Besiktas för att i sista omgången ha en ytterligare chans för att ta sig förbi nedflyttningsstrecket men det blev förlust vilket innebär att laget gör Kayserispor samt Antalyaspor sällskap i andra divisionen, PTT 1. Lig nästa säsong.

Elazigspor tog steget upp till Süper Lig säsongen 2011/12 för första gången sedan i början av 2000-talet efter att ha tagit sig igenom två serier på säsonger. Laget inledde sin comeback i högsta ligan på ett bedrövligt sett med endast 3 poäng på de 8 första matcherna men med tränaren Yilmaz Vural vid rodret så arbetade man sig sakta men säkert upp och klarade av kontraktet med en omgång kvar. Det blev inte samma facit den här säsongen utan laget får försöka ta sig upp till Süper Lig igen nästa säsong.