Fenerbahce ger inte upp Champions League – har gått vidare med ärendet till högsta domstolen i Schweiz

UEFA stoppade i juni förra året Fenerbahce från spel i Europa under två säsonger med option på ytterligare en säsong. Klubben överklagade och fick sitt straff reducerat (den villkorliga säsongen togs bort). Därefter gick man vidare till Idrottens skiljedomstol (CAS) men även där fick man avslog på huvudstraffet dagarna innan lottningen till Europa League dit klubben hade kvalificerat sig.

Med tanke på att Fenerbahce hade tagit sig till gruppspelet i en turnering och på så vis blivit stoppade från spel i Europa så räknades det av straffet vilket innebar att en säsong återstod av UEFA’s. Annat hade det blivit om Fenerbahce misslyckats med att ta sig till något gruppspel.

Fenerbahce blev under den gångna säsongen turkiska ligamästare. Ett ligaguld som i vanliga fall hade gett klubben en plats i Champions Leagues gruppspel men pga UEFA’s straff går platsen istället till Galatasaray som kom på andraplats.

Fenerbahce har dock inte gett upp hoppet om få spela i Europa till nästa säsong och under tisdagen meddelade klubben om att man har gått vidare med CAS’ beslut till den federala högsta domstolen i Schweiz för att straffet ska annulleras.