Kampen om Europa League: Trabzonspor och Sivasspor missade chansen att rycka

elEfter att Kasimpasa, Kardemir Karabükspor samt Genclerbirligi tappat poäng i lördags så hade både Trabzonspor samt Sivasspor under söndagen chansen göra ett ryck och mer eller mindre avgöra kampen om Europa League-platserna till nästa säsong men bägge klubbarna fick endast oavgjord i sina matcher mot Bursaspor respektive Caykur Rizespor vilket gör att kampen lever i högsta grad med två omgångar kvar att spela.

Närmast seger under söndagseftermiddagen var Sivasspor som genom Hakan Arslan gjorde 1-0 i slutminuterna på bortaplan mot Caykur Rizespor men den nigerianske mittbacken Godfrey Oboabona lyckades kvittera för Rize på tilläggstid.

Desto svårare var det för Trabzonspor att knipa poäng. Laget hamnade i underläge två gånger mot Bursaspor på bortaplan men försvararen Kadir Keles lyckades rädda en poäng på tilläggstid med sitt första mål i Süper Lig. Efter kvitteringsmålet så hade Bursaspor ett par målchanser men Trabzonspors kanske bästa spelare för säsongen, Onur Kivrak, agerade levande vägg.

Söndagens resultat innebär att Trabzonspor och Sivasspor är med två omgångar kvar tre poäng före Kasimpasa respektive Kardemir Karabükspor. Även Genclerbirligi och Akhisar Belediyespor har en mycket liten chans att nå Europa League till nästa säsong men då krävs det att lagen vinner sina återstående matcher samtidigt som Trabzonspor och Sivasspor förlorar båda sina medan Kasimpasa och Karabükspor inte får ta mer än tre poäng.

Då hade flera lag hamnat på samma poäng och inbördes möten hade först och främst gällt för att skilja lagen åt.

Se målen och höjdpunkterna från Caykur Rizespor 1-1 Sivasspor här.

Se målen höjdpunkterna från Bursaspor 2-2 Trabzonspor här.