Ny utländsk spelarkvot i Süper Lig

Det turkiska fotbollsförbundet meddelade i fredags förra veckan om att den utländska spelarkvoten i Süper Lig till nästa säsong kommer att ändras från dagens 6+0+4 (Maximalt 10 spelare registrerade i truppen varav 6 får vara med i matchtruppen) till 5+3 (Maximalt 8 spelare registrerade i truppen varav 8 får vara med i matchtruppen men endast 5 får vara på plan samtidigt).

Det var tidigare beslutat att den utländska spelarkvoten skulle ändras till 5+0+3 (Maximalt 8 spelare registrerade i truppen varav 5 får vara med i matchtruppen) till nästa säsong men förbundet gjorde en korrigering som innebär att istället för att 3 spelare ska stå över varje match så får dessa också plats i matchtruppen om klubbarna vill det.

Läs mer om den nya utländska spelarkvoten samt andra nyheter inför säsongen 2014/15 här.