Sivasspor säkrade Europa League-spel

När konkurrenterna, Trabzonspor samt Kasimpasa tappade poäng i sina hemmamatcher mot Galatasaray respektive Caykur Rizespor så passade Sivasspor på att besegra Akhisar Belediyespor med 3-1 på hemmaplan och säkra spel i Europa League till nästa säsong.

Men det började inte bra för lagets del när Kerim Zengin gav gästerna ledningen i den 59e minuten. Sivas skulle dock vända- och vinna. Den nigerianske anfallaren John Utaka kvitterade i den 64e minuten efter förarbete av Adem Kocak och Utaka skulle även nicka in 2-1, hans 9e ligamål för säsongen, på inlägg av Cicinho en kvart senare. På tilläggstid satt skytteligaledaren Aatif Chahechouhe sitt 17e ligamål för säsongen och spikade resultatet.

Sivasspor som vann sin fjärde ligaseger på de fem senaste matcherna gick förbi Trabzonspor i tabellen och säkrade spel i Europa League till nästa säsong.

Se målen och höjdpunkterna från matchen här.