Träningsmatcher i gruvolyckans minne

Stödet för de omkomna och deras anhöriga efter gruvkatastrofen i Soma den 13e maj då 292 människor omkom har varit- och är fortfarande stor och människor runt om i hela världen har visat sitt stöd på olika sätt.

I Turkiet har de flesta klubbarna gått ut med alla intäkter från matcherna i den sista omgången kommer att skänkas till dom anhöriga och i sommar kommer också två träningsmatcher att spelas i deras minne.

Först blev det klart att Galatasaray och Atletico Madrid där Turkiets lagkapten Arda Turan spelar kommer att spela en träningsmatch i staden Izmir och senare blev det även klart att Fenerbahce och Besiktas kommer att göra detsamma. När matcherna kommer att spelas är i skrivande stund oklart men alla intäkterna kommer att skänkas till staden Soma och de anhöriga.