UEFA utreder Sivasspor och Eskisehirspor – kan bli stoppade från spel i Europa League

UEFA meddelade under onsdagen på sin officiella hemsida om att organisationens disciplinnämnd har dragit igång en utredning gällande Sivasspor och Eskisehirspor huruvida de får spela i Europa League till nästa säsong eller inte.

Anledningen till utredningen är den turkiska mutskandalen, ”Şike operasyonu”, från sommaren 2011 då flera personer som fortfarande har eller hade koppling till klubbarna blev misstänkta och senare av domstol dömda för deras inblandning i skandalen.

Sivasspors president Mecnan Otyakmaz, målvakten Korcan Celikay som fortfarande spelar i klubben samt Mehmet Yildiz (nu i Mersin Idman Yurdu) som då spelade i klubben blev alla tre dömda till fängelsestraff och Bülent Uygun som då var tränare i Eskisehirspor samt Ümit Karan som var spelande assisterande tränare i Eskisehirspor blev även de två dömda till fängelsestraff.

Båda ärendena kommer att tas upp av UEFA måndagen den 2a juni samt tisdagen den 3e juni i deras huvudkontor i Nyon, Schweiz.

Om Sivasspor och Eskisehirspor skulle bli stoppade från spel i Europa League så går deras platser i turneringen till Kasimpasa samt Kardemir Karabükspor.