VIDEO: Arda Turan matchvinnare när Atletico Madrid tog sig till final i Champions League

Turkiets landslagskapten Arda Turan blev under onsdagskvällen stor matchhjälte för Atletico Madrid när han i den 72a minuten gjorde det matchavgörande målet (3-1) på bortaplan mot Chelsea i den andra semifinalen av Champions League. Det blev inga fler mål i matchen och Atletico Madrid tog sig till final med sammanlagt 3-1.

Dessförinnan så hade Fernando Torres gett Chelsea ledningen i den 36e minuten vilket såg också ut att bli den första halvlekens enda mål men i den 44e minuten lyckades Adrian kvittera för Atletico Madrid som efter ytterligare två mål i den andra halvleken lyckades vända och vinna. Skyttekungen Diego Costa gjorde 2-1 i den 60e minuten och drygt 12 minuter senare höll sig Arda framme i straffområdet när Juanfran slog ett inlägg från höger. Arda nickade först i ribban och tog sedan hand om sin egen retur och slog in det avgörandet målet.

Arda som är inne på sin tredje säsong i Atletico Madrid förlängde i början av säsongen sitt kontrakt med klubben till juni 2017 med en utgångsklausul på 41 miljoner Euro. Han har under sin tid i Spanien vunnit Europa League 2012, europeiska supercupen 2012 samt spanska cupen 2013.

Under den pågående säsongen har han förutom chansen att vinna Champions League även den spanska ligan.

Höjdpunkter från matchen

Arda Turans mål