VIDEO: Samsunspor till kvalfinal – slog ut Ankaraspor

Det var fördel Samsunspor inför returmötet mot Ankaraspor sedan laget vunnit den första matchen på hemmaplan med 1-0. Och det blev också Samsunspor som tog sig vidare till kvalfinalen till Süper Lig där Mersin Idman Yurdu väntar med sammanlagt 2-1 efter att returmatchen i huvudstaden slutat 1-1.

Den 28-årige bosniske anfallaren Eldin Adilovic nickade in ledningsmålet, hans 16e mål på 29 matcher den här säsongen, för Samsunspor i den 31a minuten och den rutinerade 35-årige mittfältaren Ragip Basdag kvitterade för Ankaraspor några minuter innan halvtidsvilan. Ankaraspor behövde göra minst två mål i den andra halvleken för att ta sig vidare till finalen pga bortamålsregeln men det var istället gästerna som var närmare ytterligare ett mål än hemmalaget.

Det blev inga mål i den andra halvleken och matchen slutade 1-1. Ett resultat som tog Samsunspor till kvalfinalen.