Wesley Sneijder visade vägen när Galatasaray besegrade Trabzonspor

Den holländske mittfältsstjärnan Wesley Sneijder både inledde- och avslutade målskyttet när Galatasaray under söndagskvällen besegrade Trabzonspor med 4-1 och befäste med en omgång kvar sin andraplats i tabellen efter Fenerbahce som innebär spel i Champions Leagues gruppspel nästa säsong.

Efter en mållös första halvlek så gjorde Sneijder 1-0 i den 51a minuten och fem minuter senare så ökade Selcuk Inan på Galatasarays ledning till 2-0 genom ett frisparksmål.

Trabzonspors polske mittfältare Adrian Mierzejewski reducerade på straffspark i den 60e minuten men fler mål än så gjorde inte hemmalaget utan Galatasaray gjorde ytterligare två mål först genom inhopparen Umut Bulut i den 73e minuten och sedan avslutade Sneijder målskyttet i den 83e minuten med sitt 12e ligamål för säsongen.

Trabzonspor som fick se sig förbipasserad  i tabellen av Sivasspor i kampen om Europa League-platserna förlorade igen efter 8 raka ligamatcher medan Galatasaray som fortsatt ligger en poäng före Besiktas i kampen om andraplatsen vann sin tredje raka ligamatch.

Se målen och höjdpunkterna från matchen här.