Demba Ba klar för Besiktas? *UPPDATERAD #6*

Besiktas har länge varit ute efter en anfallare och ett namn som har nämnts flera gånger  är senegalesen Demba Ba från Chelsea. Besiktas har sedan tidigare varit i kontakt med Chelsea och nu verkar det som om en övergång är nära till hands.

Enligt den turkiska kanalen Lig TV så är förhandlingarna mellan klubbarna i slutskedet och att Besiktas kommer att offentliggöra affären imorgon.

UPPDATERING:
NTV Spor, en annan turkisk kanal, skriver på sin officiella hemsida om att Demba Ba är klar för Besiktas och att det rör sig om ett lån över nästa säsong.

UPPDATERING #2:
Enligt de senaste uppgifterna så förväntas Besiktas göra klart med Demba Ba inom de kommande dagarna och att det då rör sig om lån med köpoption. Samtidigt kommer också uppgifter om att Besiktas är på väg att göra klart med ytterligare en spelare från Chelsea på lån, nämligen den 25-årige yttermittfältaren Marko Marin som var utlånad till Sevilla under den förra säsongen

Båda övergångarna kommer troligtvis att slutföras under den här veckan.

UPPDATERING #3:
Besiktas gick under måndagseftermiddagen ut med ett meddelande på sin officiella hemsida om att varken Demba Ba eller Marko Marin är klar för spel i klubben på lån som medierna uppger och hänvisade samtidigt till börsen där man gör sina uttalanden när spelare är klara för klubben.

Att spelarna ännu inte är klara för spel i Besiktas behöver inte betyda att klubben inte är i förhandlingar med Chelsea och att övergångarna är nära till hands.

UPPDATERING #4:
De senaste rapporterna pekar på att Besiktas är bara dagar från att göra klart med Demba Ba. Klubbens president Fikret Orman sa följande till NTV Spor under tisdagen: ”Demba Ba är en värdefull spelare. Vi håller just nu på att förhandla med Chelsea. Utgångspriset på Ba började på 10 miljoner pund men priset har gått ner till det vi är villiga att betala. Om det blir så att vi kommer att värva honom så kommer vi att meddela det till er också. Det är lätt att värva spelare när man betalar mycket pengar men det viktigaste är att göra det inom klubbens budget. Vi har en pågående progress framför oss. Det finns ett par spelare som vi vill värva samt ett par spelare som vi vill bli av med. Vi tittar framåt.

Enligt uppgifterna så sägs Besiktas vara överens om ett treårskontrakt med Ba och att man är i slutförhandlingar med Chelsea.

Vad gäller Marko Marin så är Besiktas även där nära att göra klart med övergången. Som det ser ut just nu så vill Besiktas köpa loss Demba Ba samt låna Marin.

UPPDATERING #5:
Besiktas meddelade under onsdagsförmiddagen börsen (KAP) i Istanbul om att klubben har inlett förhandlingar med Chelsea vilket tyder på att övergången är väldigt nära att bli ett faktum. Klubben är enligt tidigare uppgifter överens om ett treårskontrakt med Demba Ba.

Enligt medierna så kommer Demba Ba att anlända till Istanbul klockan 12.00 svensk idag.

UPPDATERING #6:
Demba Ba anlände under onsdagen till Istanbul där han bl.a träffade Besiktas’ president Fikret Orman och fick en guidad tur på klubbens nya hemmastadion, Vodafone Arena, som byggs upp just nu. Därefter gick han igenom den obligatoriska läkarundersökning.

Enligt de senaste uppgifterna så kommer Besiktas att betala 6 miljoner Euro i övergångssumma till Chelsea för Ba som kommer att skriva på ett fyraårskontrakt värt 2,5 miljoner Euro per säsong.