Stängda sektioner istället för kvinnor och barn

Det turkiska fotbollsförbundet (TFF) har inför den nya säsongen gjort några ändringar i regelverket vad gäller eventuella straff för dåligt uppträdande av lagens supportrar.

Under de senaste säsongerna så har klubbarna straffats med att endast kvinnor och barn får se på matcherna istället för tomma läktare när lagens supportrar har uppträtt dåligt vilket har väckt stor diskussion innanför Turkiets gränser och ännu större uppmärksamhet utanför landets gränser. Det straffet försvinner helt och hållet inför den nya säsongen.

Istället kommer det bli så att sektioner kommer att stängas ner vid dåligt uppträdande från supportrarna. Dvs om supportrarna på en sektion uppträder dåligt så kommer den sektionen att stängas i x antal matcher.

Något som är nytt inför säsongen är också att det straff klubbarna får vid hemmaspel ska också gälla på hemmaplan och samma sak när det kommer till bortaspel. Förbundet har också till skillnad mot innan valt skilja på liga- och cupspel. Det straff man får under ligaspel får endast gälla under just ligaspel och samma regler gäller för cupspel.