Mehmet Ekici lämnar Werder Bremen – klar för Trabzonspor

Trabzonspor gjorde klart med ännu ett nyförvärv under fredagen. På klubbens officiella hemsida kan man läsa om att man har kommit överens med den tyska klubben Werder Bremen och den 24-årige landslagsmeriterade mittfältaren Mehmet Ekici.

Enligt uppgifter i turkiska medier så betalar Trabzonspor 1,5 miljoner Euro i övergångssumma till Werder Bremen och Mehmet blir därmed klubbens nionde nyförvärv på drygt en vecka.

Mehmet Ekici gjorde 1 mål på 11 matcher i Bundesliga förra säsongen och har sammanlagt gjort 4 mål på 41 matcher i Bundesliga för Werder Bremen. Dessförinnan spelade han i Nürnberg där han gjorde 3 mål på 32 matcher i Bundesliga. Han har fått sin fotbollsutbildning i Bayern München där han började spela när han var 7 år och lämnade klubben när han var 20 år. Han fick aldrig chansen i klubbens A-lag men var en av stjärnorna i klubbens andralag som banade vägen för spel i Nürnberg dit han blev utlånad under säsongen 2010-11 och gjorde 3 mål samt 4 assist på 32 matcher i Bundesliga.

Mehmet som har spelat för Tysklands ungdomslag i klasserna U16, U17, U18, U19, U20 och U21 har 9 landskamper för Turkiet på meritlistan.