Officiellt: Boluspor värvar anfallare från Djurgården

Boluspor som förra säsongen klarade sig kvar i andra divisionen, PTT 1. Lig, med två poängs marginal gjorde under tisdagen klart med tre nyförvärv: Den 21-årige mittfältaren Ali Dere som ansluter på lån från Torku Konyaspor samt den 26-årige georgiske försvararen Giorgi Rekhviashvili från Chikhura där han var med och slog ut Bursaspor i Europa Leagues andra kvalomgång samt den 24-årige anfallaren Aleksandar Prijovic från Schweiz med rötterna i Serbien från Djurgårdens IF som båda har skrivit på ett tvåårskontrakt vardera med Boluspor.

Prijovic som gjorde 10 mål på 27 matcher, varav 5 mål på 17 matcher det här året, i Allsvenskan för Djurgårdens IF under ett år i klubbben säger följande till Boluspors officiella hemsida: ”Det tog en tid innan övergången blev klar. Alla inblandade jobbade hela tiden för att göra klart den. Jag vill tacka presidenten Savas Abak, agenten Arhan Akün samt tränaren Reha Erginer för att övergången blev en verklighet. Jag är mycket glad över att vara här och vill betala tillbaka med mina mål.

Det är andra värvningen från Sverige som Boluspor gör klart med på kort tid. I början av augusti lämnade den 29-årige försvararen Isa Demir Syrianska efter många år och skrev på ett tvåårskontrakt med Bolu.