Rafael van der Vaart kan hamna i Trabzonspor

Trabzonspor som har varit mycket aktiva på transfermarknaden under sommaren nästa värvning kan vara den holländske 31-årige mittfältaren Rafael van der Vaart.

Enligt van der Vaarts agent Mustafa Demir så ser holländaren positivt på att fortsätta sin karriär i Turkiet. Redan förra säsongen fanns det intresse för van der Vaart från Turkiet men det blev aldrig någon flytt.

Mustafa Demir säger följande i ett uttalande: ”Rafael van der Vaart befinner sig i bra form. För ett par dagar sedan gjorde han 2 mål samt 1 assist i tyska cupen. Han ser positivt på att få spela i Turkiet. Det har varit samtal med Trabzonspor men klubben har problem med utländska spelarkvoten just nu men förhandlingarna fortsätter. Det finns en möjlighet att övergången kan bli verklighet men först måste andra frågor lösas.”

Enligt uppgifter i turkiska medier så är Trabzonspor villiga att betala mellan 2,5-3 miljoner Euro i övergångssumma för Rafael van der Vaart som under sin karriär spelat för Ajax, Hamburg, Real Madrid och Tottenhamn samt gjort över 100 landskamper för Holland.