Inför EM-kvalet: Kaan Ayhan tvingas tacka nej, Volkan Demirel frågetecken och två nya spelare kallas in

Den 19-årige mittbacken Kaan Ayhan som har fått mycket speltid i Schalke 04 den här säsongen i både Bundesliga och Champions League missar chansen att debutera för det turkiska A-landslaget i EM-kvalmatcherna mot Tjeckien och Lettland. Detta efter att han tvingats tacka nej till spel pga skada i stortån som även ledde till att han missade Schalke 04’s senaste match mot Hoffenheim.

Förutom skadan på Kaan Ayhan är det också tveksamt om Volkan Demirel som gjorde comeback i Fenerbahces match mot Torku Konyaspor efter över en månads skadeuppehåll kan spela i EM-kvalet. Andra spelare som dras med skador är Ömer Toprak, Hakan Calhanoglu samt Burak Yilmaz.

Det har lett till att förbundskaptenen Fatih Terim har kallat in Fenerbahces reservmålvakt Mert Günok samt Kasimpasas offensiva mittfältare/anfallare Adem Büyük, som har inlett säsongen med 4 mål på 4 ligamatcher, till landslagstruppen.