VIDEO: Turkiet föll mot Tjeckien: Sist i tabellen

Turkiet inledde matchen mot Tjeckien på fredagskvällen på ett bra sätt och tog också ledningen i den 8e minuten när Umut Bulut nickade in Caner Erkins inlägg från vänsterkanten. Kvitteringen skulle dock komma mindre än 10 minuter senare när Besiktas’ mittback Tomas Sivok, som är inne på sin 7e säsong i klubben, nådde högst på en hörna och nickade in kvitteringsmålet bakom hans lagkamrat i Besiktas, Tolga Zengin i Turkiets mål.

Efter kvitteringsmål var det Turkiet som skapade flest chanser och både Arda Turan samt Gökhan Töre hade bra skott som smet utanför målramen. Dessutom träffade Caner stolpens utsida med en frispark. Turkiet kanske skulle också haft en straffspark när Arda blev fälld i slutet av den första halvleken men den svenske domaren Jonas Eriksson friade men det blev inga fler mål i matchens första 45 minuter.

Och den andra halvleken var inte mer än 15 minuter gammal när Tjeckiens högerback Pavel Kaderabek tog sig fram på sin kant och spelade bollen till Turkiet-bekantingen Borek Dockal (spelade en halvsäsong i Konyaspor 2010) som sköt in 2-1 till Tjeckien i den 58e minuten. Det blev också matchens slutresultat vilket innebär att Turkiet har inlett EM-kvalet med två raka förluster och 1-5 i målskillnad. På måndag väntar Lettland på bortaplan.

I gruppens andra matcher vann Holland med 3-1 över Kazakstan efter att ha legat under 0-1 i paus och Island besegrade Lettland med 3-0 på bortaplan efter 0-0 i halvtidsvilan.

Tabell

  1. Island, 6 poäng
  2. Tjeckien, 6 poäng
  3. Holland, 3 poäng
  4. Lettland, 1 poäng
  5. Kazakstan, 1 poäng
  6. Turkiet, 0 poäng

Arda Turans straffsituation

Höjdpunkter från matchen