Champions League: Anderlecht – Galatasaray

Galatasaray spelar på onsdagskvällen sin femte match i Champions Leagues gruppspel när laget gästar Anderlecht på bortaplan i Belgien.

Galatasarays spel i Europa den här säsongen har varit allt annat än lyckad och laget väntar fortfarande på sin första seger. I de fyra första matcherna har det blivit en oavgjord, i premiären mot Anderlecht som följts upp av tre raka förluster.

Galatasaray ligger inför den femte omgången sist i tabellen med 1 poäng och har trots det fortfarande en teoretisk chans att ta sig vidare till åttondelsfinal men då krävs det två segrar på de två återstående matcherna samtidigt som Arsenal måste förlora sina båda matcher. Galatasaray möter Arsenal på hemmaplan i den sista omgången och skulle Galatasaray då ha en chans att ta sig vidare krävs det seger med minst 3-0 då Arsenal vann det första mötet med 4-1. Inbördes möten räknas i Champions League om två lag hamnar på samma poäng.

De två första lagen i gruppen tar sig vidare till åttondelsfinal medan tredjeplatsen ger spel i Europa Leagues 16-delsfinal dit Galatasaray bör sikta på i första hand om det ska bli spel i Europa även efter nyår och då krävs seger mot Anderlecht på onsdagskvällen om laget vill ha allt i egna händer inför den sista omgången.

Båda lagen kommer inför matchen på onsdagskvällen med en förlust i den senaste omgången av ligaspelet. Anderlecht förlorade på bortaplan mot Charleroi med 1-3 och Galatasaray föll mot Trabzonspor på hemmaplan med 0-3.

Tabellen inför femte omgången

  1. Borussia Dortmund, 12 poäng
  2. Arsenal, 7 poäng
  3. Anderlecht, 2 poäng
  4. Galatasaray, 1 poäng

Anderlecht – Galatasaray
Champions Leagues gruppspel, femte omgången
Plats: Constant Vanden Stock stadion
Domare: Ivan Bebek (Kroatien)
Avspark: 20.45 (svensk tid)
Kanal: D-Smart (Turkiet), Viasat Xtra 5 (Sverige)

Preliminära startelvor

Anderlecht Proto, Vanden Borre, Mbemba, Deshacht, Najar, Defour, Tielemans, Conte, Praet, Acheampong, Mitrovic

Galatasaray Fernando Muslera, Tarik Camdal, Semih Kaya, Aurelien Chedjou, Alex Telles, Hamit Altintop, Selcuk Inan, Felipe Melo, Bruma, Wesley Sneijder, Burak Yilmaz