Demba Ba satte nytt klubbrekord

Besiktas’ nyförvärv från Chelsea i somras, Demba Ba, har redan under sin första säsong i klubben satt ett nytt klubbrekord.

Inför matchen mot Partizan Belgrad på torsdagskvällen i Europa Leagues gruppspel hade han gjort 5 mål i Europa-spelet den här säsongen för Besiktas, ett rekord i antalet flest gjorda mål i Europa under en och samma säsong i klubben som han delade tillsammans med Ricardo Quaresma som gjorde 5 mål under säsongen 2010-11.

Men i och med målen mot Partizan så har Demba Ba nu gjort 7 mål i Europa-spelet den här säsongen vilket innebär att han har klubbrekordet för sig själv. Efter Ba och Quaresma följer Oktay Derelioglu, Daniel Pancu samt Bobo med 4 mål vardera.

Den som har gjort flest mål i Europa-spelet någonsin för Besiktas är Oktay med 14 mål följd av Bobo som har gjort 11 mål.