VIDEO: Besiktas vann toppmötet mot Trabzonspor

Turkiets två formstarkaste lag Besiktas och Trabzonspor med tre raka segrar i ligaspelet inför omgången möttes på söndagskvällen på den nya arenan i Konya där ledningen i Besiktas valde att spela matchen under byggandet av deras nya arena.

Och det var Besiktas som efter en drömstart gick segrande ur matchen med 3-0. Redan efter fem minuters spel tog Veli Kavlak tillvara på en misslyckad utspark av målvakten Fatih Öztürk i Trabzonspor och sköt in ledningsmålet med ett skott utanför straffområdet.

Besiktas skulle komma att göra ytterligare ett mål innan halvtidsvilan när Demba Ba klackade in sitt 8e liga- och 9e mål på de sex senaste tävlingsmatcherna efter assist av Olcay Sahan. I slutet av matchen gjorde inhopparen Cenk Tosun 3-0, hans 2a ligamål för säsongen på 6 matcher, vilket också blev slutresultatet och Besiktas återtog ledningen i tabellen en poäng före Galatasaray och två poäng före Fenerbahce. Trabzonspor befinner sig på 8e plats, 8 poäng bakom.