Jimmy Durmaz på Besiktas’ radar

Besiktas vill värva en rotationsspelare som kan avlasta Gökhan Töre samt Olcay Sahan på yttermittfältspositionerna. Det ska ha lett till att klubben har vänt blicken över till gränslandet Grekland där den svenske landslagsmittfältaren Jimmy Durmaz håller till.

Jimmy med sina två tidigare säsonger i Genclerbirligi då han gjorde 11 mål samt 5 assist på 70 ligamatcher lockade till sig intresse från storklubbarna (Besiktas, Fenerbahce och Galatasaray) men ett högt pris fick klubbarna att backa. Han hamnade istället i Olympiakos för en kostnad på 2 miljoner Euro.

Att priset inte skulle vara lika hög nu samt att Jimmy kan spela som turkisk medborgare har gjort att intresset återigen väckts till liv i och med att transferfönstret är öppet. Det har tidigare under januari även skrivits om att Fenerbahce ska vara intresserade av en eventuell värvning.

Enligt den turkiska sportkanalen NTV Spor förs redan samtal med Besiktas och Olympiakos.