Michael Skibbe återvänder till Eskisehirspor

Eskisehirspor meddelade under fredagen om att klubben har kommit överens med Michael Skibbe vilket innebär att den tyske tränaren återvänder till klubben som han tränade under den första halvan av säsongen 2011-12.

När Skibbe lämnade Eskisehirspor i december 2011 låg laget på 4e plats i tabellen efter 17 omgångar och anledningen till att han lämnade klubben var att Hertha Berlin kom med ett kontraktsförslag. Skibbe hade då en klausul i sitt kontrakt med Eskisehirspor som sa att kontraktet kunde brytas om ett lag från Bundesliga erbjöd ett kontraktsförslag.

Men Skibbe blev inte långvarig i Hertha Berlin utan fick sparken efter 5 raka förluster i ligaspelet. Han återvände till Turkiet senare samma säsong när han presenterades som Kardemir Karabükspors nya tränare i maj 2012 men lämnade klubben i november samma år.

Skibbe som kommer närmast från tränarjobbet i Grasshoppers har tidigare även varit tränare för Galatasaray men inte heller där stannade han en hel säsong utan fick lämna i februari 2009 efter att ha tagit över som tränare inför säsongen 2008-09.

Michael Skibbe förväntas anlända till Turkiet på söndag och dagen därpå kommer han att inleda sitt jobb som Eskisehirspors nya tränare efter Ertugrul Saglam.