SENASTE NYTT: Förändring i utländska spelarkvoten *UPPDATERAD*

Det turkiska fotbollsförbundet (TFF) meddelade under måndagskvällen om att det kommer att ske stora förändringar i utländska spelarkvoten för klubbarna i Süper Lig till nästa säsong.

Idag får varje klubb ha 9 utländska spelare registrerade i sina trupper varav 8 får vara med i matchtruppen. Av dessa 8 får 5 vara på plan samtidigt. Läs mer här.

Inför nästa säsong får klubbarna ha maximalt 28 spelare registrerade i sina trupper varav 14 får vara utländska spelare. Av dessa 28 spelare måste 2 vara egna produkter samt 4 uppfostrade i andra turkiska klubbar.

I matchtruppen på 18 spelare måste minst 7 spelare vara turkar varav en av dessa måste vara egen produkt. Vad gäller antalet utländska spelare på planen samtidigt så finns det inge begränsning vilket betyder att lagen kan spela med elva utländska spelare på plan samtidigt.

Minst en av målvakterna hos klubbarna måste vara turk.

UPPDATERING:
I den första nyhetsrapporten skrev vi om att turkar som spelar för andra landslag som t.ex. Veli Kavlak (Österrike) och Erkan Zengin (Sverige) kommer att räknas som utländska spelare men det visade sig i efterhand vara felaktigt.

Med tanke på att Veli samt Erkan redan räknas som turkar kommer de inte att påverkas av de nya reglerna. Det är först från och med nästa säsong som turkar som spelar för andra landslag kommer att räknas som utländska spelare.

T.ex. om Gökhan Inler hade fram till idag flyttat till turkiska ligan hade han räknat som en turkisk spelare men om han flyttar inför nästa säsong kommer han att räknas som utländsk spelare eftersom han spelar för det schweiziska landslaget.