Alexander Hleb fortsätter karriären i Turkiet – klar för Genclerbirligi

Den 33-årige vitryske mittfältaren Alexander Hleb kom i söndags överens med Torku Konyaspor om att bryta kontraktet med klubben och redan på måndagen gjorde han klart med en ny klubb.

Genclerbirligi meddelade på måndagen om att klubben har tecknat ett avtal med Hleb som sträcker sig över säsongen. Hleb som har spelat för klubbar som Arsenal, Barcelona och Stuttgart var en mycket tongivande spelare i Konyaspor när laget klarade av kontraktet i högsta divisionen förra säsongen med sina 2 mål samt 8 assist på 16 matcher men han har inte varit lika framgångsrik den här säsongen och har även under den senaste tiden i Konya blivit petade från A-laget.

Förutom Hleb så har Genclerbirligi även värvat den 26-årige anfallaren Mostapha El Kabir från Marocko som kommer närmast från spel i Al Ahli i Saudiarabien. El Kabir har tidigare under sin karriär gjort många mål för Mjällby och Häcken samt representerat Cagliari.