Yilmaz Vural tillbaka i Süper Lig – ny tränare i Kardemir Karabükspor

Kardemir Karabükspor meddelade i måndags om att klubben går skilda vägar med tränaren Tolunay Kafkas efter en tid av dålig resultat.

Tolunay som tog över tränarjobbet i Karabük i juli 2013 var tillsammans med Slaven Bilic i Besiktas två av tränarna som varit längst i en klubb efter Shota Arveladze i Kasimpasa. Tolunay ville avgå redan i slutet av januari men blev då övertalad till att fortsätta.

Det tog inte lång tid för Karabükspor att hitta en ny tränare och dagen efter (under tisdagen) presenterades Yilmaz Vural som har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över resten av säsongen.

Yilmaz Vural är ett välkänt namn i fotbolls-Turkiet och jobbet i Karabük blir hans 30e tränaruppdrag i karriären!?! Sedan han inledde sin tränarkarriär 1986 i Malatyaspor har han varit tränare i ytterligare 21 klubbar varav ett par klubbarna han har varit i olika omgångar. Kardemir Karabükspor blir därmed hans 23e klubb i tränarkarriären.

Sist Yilmaz Vural var tränare i Süper Lig såg han till att Elazigspor som då var nykomlingar klarade sig kvar i högsta ligan efter en mycket dålig start på säsongen med ingen seger på de åtta första omgångarna. Trots succén i Elazig lämnade han klubben efter säsongen efter oense med klubbens ledning.