Malaga köper loss Nordin Amrabat

Malaga har bestämt sig för att köpa loss Nordin Amrabat från Galatasaray för 3,5 miljoner Euro, en köpoption som skrevs in i låneavtalet mellan klubbarna i augusti förra året.

Klubbarna har kommit överens om att Malaga ska betala hälften (1,75 miljoner Euro) av pengarna på en gång och att den andra hälften ska betalas i olika omgångar. Amrabat var på lån i Malaga under den andra halvan av förra säsongen och gjorde då 2 mål samt 5 assist på 15 matcher i La Liga. Malaga var så pass nöjda med honom att man lånade in honom på nytt inför den pågående säsongen. Klubben fick betala 300 000 Euro i lånekostnad för den första perioden och 1 miljon Euro för den andra perioden.

Amrabat har gjort fortsatt göra bra ifrån sig i Malaga under den här säsongen och har noterats för 6 mål samt 4 assist på 27 ligamatcher. Senast gjorde han ett mål i söndags när Malaga spelade 1-1 mot Deportivo La Coruna. Malaga ligger på fjärdeplats i La Liga med fyra omgångar kvar att spela och har fortfarande en teoretisk chans att spela i Europa nästa säsong.