VIDEO: Bursaspor första laget till semifinal i cupen

Bursaspor blev under tisdagen det första laget att ta sig till semifinal i turkiska cupen efter att ha vänt 0-2 till 3-2 mot Genclerbirligi på bortaplan och gått vidare med totalt 4-3.

Men det började dåligt för Bursaspor som låg under med 0-2 i halvtid. Radoslav Petrovic gav Genclerbirligi ledningen i den 14e minuten efter en hörna sedan Moestafa El-Kabir spelat fram bollen med en nickskarv och några minuter innan halvtidsvilan skulle El-Kabir själv göra 2-0 vilket var hans 5e mål på de 4 senaste tävlingsmatcherna.

I den andra halvleken skulle Bursa komma igen och Volkan Sen reducerade i den 59e minuten. Drygt en kvart senare stod det 2-2 sedan Volkan kvitterat och vid det här läget var Bursaspor vidare till semifinal pga bortamålsregeln. Laget skulle ändå göra ytterligare ett mål på tilläggstid av matchen genom turkiska ligans skytteligaledare Fernandao efter slarv av Genclerbirligis målvakt Ferhat Kaplan.

Samuel Holmén saknades i Bursaspors trupp medan både Mervan Celik och Moestafa El-Kabir fanns med i Genclerbirligis startelva. Celik byttes ut i halvtid medan El-Kabir spelade hela matchen.

Bursaspor ställs mot vinnaren av Fenerbahce eller Mersin Idman Yurdu i semifinalen.