Ertugrul Saglam återvänder till Bursaspor

Den 47-årige tränaren Ertugrul Saglam som skrev fotbollshistoria när han förde Bursaspor till ligaguld säsongen 2009/10 återvänder till klubben efter tvåårsfrånvaro.

Senol Günes valde trots en bra säsong med Bursaspor bakom sig att inte förlänga sitt ettårskontrakt med klubben som han skrev på inför säsongen vilket fick Bursa att inleda arbetet med att hitta en ny tränare.

Under måndagen meddelade klubben på sin officiella hemsida om att klubben har kommit överens om ett treårskontrakt med den tidigare guldtränaren Ertugrul Saglam och att ett signeringsceremoni kommer att äga rum måndagen den 15e juni.

Ertugrul Saglam förde efter guldsäsongen Bursaspor till en 3e plats, 8e plats* och 4e plats innan han inför säsongen lämnade klubben för att ta över Eskisehirspor men där avgick han i januari tidigare i år.

* 8e platsen i tabellen säsongen 2011/12 gav en plats i Süper Final’s Europa League-grupp  något som Bursaspor vann och kvalificerade sig för spel i Europa League kommande säsong.