Kasimpasa rensar i truppen – flera spelare på väg bort

Kasimpasas målsättning inför den gångna säsongen var att hamna i toppen av tabellen och slåss om en plats i Europa men det gick inte alls som planerad. Laget slutade på en 13e plats, åtta poäng ovanför nedflyttningsstrecket och nu förväntas det bli stora förändringar i spelartruppen inför nästa säsong.

Framåt var det bara fyra lag som gjorde fler mål (56) än Kasimpasa men bakåt släppte man in mest mål (73) för att jämföra mot säsongen innan då laget bara släppte in 39 mål.

Lagets tränare Önder Özen som tog över tränarjobbet tidigare under säsongen efter Jan Wouters (som tog över efter Shota Arveladze) ska ha meddelat klubbens ledning om att han vill se stora förändringar i truppen inför nästa säsong. Det skrivs i medierna om att hela 17 spelare kan komma att lämna laget. Förutom spelarna vars kontrakt går ut och inte kommer att förlängas; ; Ilhan Eker, Lasha Dvali, Sancak Kaplan, Alpaslan Öztürk samt Atila Turan så ska klubben ha bett följande spelare att söka sig till andra klubbar; Andreas Isaksson, Yusuf Mersin, Baris Basdas, Veysel Sari,, Orhan Sam, Kubilay Aktas, Ferhat Kiraz, Andre Castro, Ryan Babel, Tunay Torun, Adem Büyük och Sanharib Malki.

Endast sju spelare uppges vara säkra på att få en plats i spelartruppen till nästa säsong; Ertac Özbir, Ryan Donk, Erhan Kartal, Ismail Ayaz, Bartu Kurtuldu, Oscar Scarione och Eren Derdiyok. Dessutom förväntas Kerem Seras återvända från lån från Osmanlispor.

Vad gäller Ryan Babel så vill Kasimpasa att han ska stanna kvar i klubben men Babel själv vill flytta till en större klubb i Istanbul och uppges redan ha varit i samtal med både Besiktas och Galatasaray.