Ricardo Quaresma på väg tillbaka till Besiktas *UPPDATERAD #2*

Ricardo Quaresma var en mycket populär spelare under sina två tidigare säsonger i Besiktas och nu ser han ut att återvända till klubben som han lämnade i januari 2013.

NTV Spor skrev för några dagar sedan om att Besiktas hade inlett förhandlingar med Quaresma något som bekräftades av klubbens president Fikret Orman som sa i ett uttalande att Quaresma ville återvända till klubben.

Ricardo Quaresma ska ha accepterat Besiktas’ bud och enligt uppgifter försöker Besiktas nu lösa situationen med Porto då Quaresma fortfarande har ett kontrakt med den portugisiska klubben till juni 2016. Besiktas’ mål är att ta över Quaresmas kontrakt utan att betala någon övergångssumma.

Quaresma som tidigare spelat två säsonger i Besiktas gjorde då 18 mål samt 27 assist på 73 tävlingsmatcher för klubben. När han lämnade i januari 2013 då hans kontrakt köptes ut spelade han för Al-Ahli i Förenade Arabemiraten i ett år innan han återvände till Porto i januari 2014. Quaresma fick mycket speltid i Porto förra säsongen och gjorde 10 mål samt 7 assist på 43 tävlingsmatcher.

Två av målen kom när Porto besegrade Bayern München med 3-1 i det första mötet i Champions Leagues kvartsfinal men Porto blev utslagna efter att ha förlorat andra mötet med 1-6.

Under tiden i Porto så har Quaresma också gjort comeback i det portugisiska landslaget efter två år.

UPPDATERING:
Porto vill ha 2 miljoner Euro för Quaresma i övergångssumma och Besiktas ska ha erbjudit 1,2 miljoner Euro. Portos ledning ska ha meddelat Besiktas’ dit om att den portugisiska klubben kommer att ge ett svar den 15e juli.

UPPDATERING #2:
Besiktas och Porto uppges ha kommit överens om en övergångssumma på 1,5 miljoner Euro för Quaresma som förväntas resa till Istanbul inom två dagar för den obligatoriska läkarundersökningen. Därefter kommer han att troligen skriva på ett tvåårskontrakt med Besiktas.