Trabzonspor har gjort klart med Douglas

Trabzonspor gjorde under lördagen klart med den 27-årige brasilianske mittbacken Douglas som kommer närmast från spel i Dynamo Moskva.

Trabzonspor försökte tidigare värva mittbacken Christopher Samba från Dynamo Moskva och var överens med Dynamo om en övergång men lyckades inte komma överens med Samba om det personliga kontraktet. Istället började man att förhandla med Douglas och där gick det bättre.

Övergångssumman för Douglas landade på 1,5 miljoner Euro och hans kontrakt med Trabzonspor som sträcker sig över tre säsonger är värt 1,55 miljoner Euro per säsong samt matchbonus från 5 000 Euro per match första säsongen till 7 500 Euro per match
de resterande säsongerna.

Douglas har spelat för Dynamo Moskva under de två senaste säsongerna och spelade dessförinnan sju säsonger för Twente i holländska ligan där han vann ligaguld säsongen 2009/10. Han vann också holländska cupen samt 2 segrar i holländska supercupen under tiden i Twente.

Samtidigt som Trabzonspor har värvat en ny mittback så har en annan, Ugur Demirok blivit utlånad till nykomlingen Osmanlispor.