VIDEO: Turkiet 3-0 Holland

Turkiet kopplade greppet om tredjeplatsen i EM-kvalets Grupp A som ger en plats till playoff efter att ha besegrat Holland med 3-0 på söndagskvällen.

Trots att Turkiet dominerade matchen mot Lettland blev det bara 1-1. Istället lossnade det mot Holland. Redan efter åtta minuters spel gav Oguzhan Özyakup Turkiet ledningen efter att ha blivit framspelad av Arda Turan och det var Arda själv som gjorde 2-0 i den 26e minuten efter att ha snott åt sig bollen av det holländska försvaret. Turkiet hade bud på fler mål i den första halvleken men 2-0 blev halvtidsresultatet.

I den andra halvleken såg vi ett mer tillbakadraget Turkiet medan Holland försökte skapa målchanser. Holland hade mycket boll men Turkiet spelade ett bra försvarsspel och i slutminuterna gjorde Burak Yilmaz 3-0 vilket var hans 19e mål i landslaget.

Turkiets seger mot Holland med 3-0 var Hollands största förlust sedan den 18e juni 1996 då landet föll mot England i EM med 1-4.

Två matcher återstår och Turkiet har nu allting i sina egna händer för att säkra playoff till EM i Frankrike nästa år. Den 10e oktober möter man Tjeckien på bortaplan och den 13e oktober tar man emot Island på hemmaplan.

Både Tjeckien och Island blev under söndagen klara för EM-slutspelet i Frankrike. Ett stort grattis till båda länderna som går vidare från Grupp A där Holland och Turkiet var favoriter på förhand.

Resultat och tabell, Grupp A
Lettland 1-2 Tjeckien
Island 0-0 Kazakstan
Turkiet 3-0 Holland

  1. Tjeckien, 19 poäng
  2. Island, 19 poäng
  3. Turkiet, 12 poäng
  4. Holland, 10 poäng
  5. Lettland, 4 poäng
  6. Kazakstan, 2 poäng