Turkiets landslagstrupp mot Qatar och Grekland

Turkiet möter Qatar och Grekland i två träningslandskamper fredagen den 13e november samt tisdagen den 17e november.

Matchen mot Qatar spelas på bortaplan den 13e november och matchen mot Grekland spelas på hemmaplan i Istanbul den 17e november.

Tre spelare gör debut i truppen. Red Bull Leipzigs mittback Atinc Nukan, Genclerbirligis mittback Ahmet Calik och Mainz 05’s mittfältaren Yunus Malli som har gjort 6 mål på 11 matcher i Bundesliga den här säsongen.

Spelare som fanns med i truppen i de två sista EM-kvalmatcherna mot Tjeckien och Island: Ersan Gülüm, Caner Erkin, Volkan Sen, Gökhan Töre, Umut Bulut samt Mevlüt Erdinc saknas i truppen. Däremot gör Besiktas’ vänsterback Ismail Köybasi comeback efter en längre tids frånvaro.

Två spelare som tidigare har blivit uttagna till landslaget men som ännu inte har fått debutera är målvakten Hayrullah Mert Akyüz som spelar för Adanaspor i andradivisionen (PTT 1. Lig) och Trabzonspors mittfältare Okay Yokuslu.

Målvakter Volkan Babacan, Mert Günok, Hayrullah Mert

Försvarare Gökhan Gönül, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Hakan Balta, Ahmet Yılmaz Çalık, Atınç Nukan, İsmail Köybaşı, Emre Taşdemir

Mittfältare Ozan Tufan, Okay Yokuşlu, Arda Turan, Yasin Öztekin, Alper Potuk, Hakan Çalhanoğlu, Olcay Şahan, Selçuk İnan, Oğuzhan Özyakup, Mehmet Topal, Yunus Mallı, Emre Çolak

Anfallare Cenk Tosun, Burak Yılmaz