Fenerbahce 1-0 Kayserispor: Van Persie fixade segern i Kadiköy

Fenerbahce tog emot Kayserispor på hemmaplan under söndagskvällen och lyckades få med sig alla poängen ifrån matchen. Hemmalaget la in högsta växeln från start och hade mängder med chanser i matchen och att vinna matchen blev lättare när Kayserispor fick utvisningar redan i första halvlek. Läs matchrapporten och se höjdpunkterna här.

På tio minuter minskade Kayserispors chanser att få med sig något ifrån Ülker Stadiond då Larrys Mabiala fick ett gult kort i 34e minuten efter att ha gått in hårt mot Diego och sitt andra gula kort när han rev ner Fernandao som var påväg mot mål i den 43e minuten.

Efter vilda protester från bänken i Kayseri och en ordväxling vid sidlinjen mellan Kayseris Kayacan Erdogan och fjärdedomaren så skickades Kayacan också ut och Kayseri blev en man mindre till – fast denna gången på bänken.

Fenerbahce fortsatte sin offensiv i andra halvlek och i 53e minuten hittade Hasan Ali Kaldirims inlägg Robin Van Persie i straffområdet som kunde placera in 1-0 till ”Fener”.

Fem minuter senare fick Fenerbahce straff men Fernandao sumpade chansen att hamna i målprotokollet. Senare ville även Kayserispor ha straff efter att Ömer Bayram gått omkull vid straffområdeslinjen men Firay Aydinus valde att inte blåsa straff vilket också såg ut som det rätta beslutet i repriserna.

Trots chanserna i matchen så slutade det 1-0 i Kadiköy och Fenerbahce återtar ledningen i ligan med en match mer spelad än tvåan Besiktas.

Kayserispor riskerar att åka ur då laget ligger på 15e plats med 23 poäng och har två poäng till godo från att ligga under strecket.

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı (min. 46 Van Persie), Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Kadlec, De Souza (min. 73 Mehmet Topal), Nani, Diego, Volkan Şen (min. 73 Meireles), Fernandao
Tränare: Vitor Pereira

KAYSERİSPOR:Ahamada, Zeki Yavru, Mabiala, Birol Parlak (min. 68 Sinan Bakış), Berkan Emir, Cem Can (min. 90+1 Oğulcan Çağlayan), Mijailovic, Ömer Bayram, Deniz Türüç, Biseswar, William (min. 78 Adnane)
Tränare: Hakan Kutlu

Mål: min. 53 Van Persie (Fenerbahçe)

Arena: Ülker Stadi
Domare: Fırat Aydınus