Antalyaspor 7-0 Trabzonspor: 7kt mycket mål i Antalya…

AJANSSPOR

Samuel Eto’o var utanför truppen när Antalyaspor tog emot Trabzonspor. Hemmalaget körde fullständigt över laget från Svarta havet och Ömer Sismanoglu (bilden) hade en stor show när han gjorde ett hattrick och två assist. Läs mer för matchrapport och för att se höjdpunkterna från den galna matchen.

Antalyaspor tog tidigt kommandot i matchen. Trots att lagets stora spelare, Samuel Eto’o, saknades så märktes det inte av. Trabzonspor kom till matchen utan flera av sina bättre spelare. De spelarna som man har stängt av efter incidenterna och prestationerna mot Fenerbahce från sitt lag och som inte deltog i dagens match var:

Onur Kivrak, Sefa Yilmaz, Luis Pedro Cavanda, Fatih Atik, Marko Marin, Özer Hurmaci, Jose Bosingwa. Även Erkan Zengin fanns inte med som har bekräftats i LigTV om att spelaren inte ska spela mer för klubben. Inför matchen var även Aykut Demir avstängd p.g.a spelaren har samlat på för många kort samt Serge Akakpo.

Alla avbräck var tydliga. Antalyaspor körde över gästerna efter att Ömer Sismanoglu och Charles samt Makoun gett Antalya en 3-0 ledning i halvtid. I andra halvlek fullbordade Ömer Sismanoglu ett hattrick och gjorde även två framspelningar! Mbilla i Antalyaspor blev tvåmålsskytt och var även den spelare som gjorde matchens sista mål.

I matchen blev det totalt 10 (!) gula kort och ett rött kort på Yusuf Erdogan i 90:e minuten.

Resultatet 7-0 innebär en mörk historia i Trabzonspor. Det är nämligen den största förlusten som laget någonsin har åkt på. I och med vinsten är nu Antalyaspor på lika många poäng som 7:an Galatasaray. Man ligger efter på målskillnad.

För Trabzonspor fortsätter säsongen på ett katastrofalt sätt. Laget ligger nu 12:a och har förlorat hela 17 gånger den här säsongen. Efter dagens match har man också en målskillnad på -13. Frågan är om spelare som Mehmet Ekici och Oscar Cardozo är kvar efter säsongen.

Se höjdpunkterna längre ner i artikeln.

Antalyaspor: 7 – Trabzonspor: 0

Arena: Antalya Stadyumu

Domare: Hakan Ceylan, Serkan Gençerler, Gökmen Baltacı

Antalyaspor: Fornezzi, Inkoom, Diego, Yekta Kurtuluş (Min. 63 Danilo), Makoun, Charles, Serdar Özkan (Min. 72 Doğukan Sinik), Kadir Bekmezci, Motta (Min. 80 Birkan Öksüz), Mbilla, Ömer Şişmanoğlu

Trabzonspor: Esteban, Semih Karadeniz, Mustafa Yumlu (Min. 59 Muammet Beşir), Salih Dursun, Güray Vural, Okay Yokuşlu, Yusuf Yazıcı, Mehmet Ekici, Yusuf Erdoğan, Savaş Çakır (Min. 46 Aytaç Kara), Cardozo (Min. 70 Melih Kabasakal)

Mål: Min. 18, 49 och 78 Ömer Şişmanoğlu, Min. 21 Charles, Min. 36 Makoun, Min. 51 och 62 Mbilla (Antalyaspor)

Rött kort: Min. 90 Yusuf Erdoğan (Trabzonspor)

Gula kort: Min. 14 Yekta Kurtuluş. Min. 43 Mbilla, Min. 66 Diego, Min. 84 Inkoom, Min. 89 Danilo (Antalyaspor), Min. 24 Mehmet Ekici, Min. 30 Yusuf Yazıcı, Min. 54 Cardozo, Min. 89 Salih Dursun, Min. 89 Semih Karadeniz (Trabzonspor)